Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

De kosmopoliet - J. Bruggen

Paperback - 220 blz. - roman

De kosmopoliet - J. Bruggen
Euro 20.65 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-90-7953-832-4
Verleden en heden komen ineens samen als hij Cathleen ontmoet, een Amerikaanse vrouw die veel weet van de mythische ‘Quetal’ welke de sleutel vormt tot oude kennis die in de moderne wereld uiterst bruikbaar blijkt te zijn.
De hoofdpersoon in De Kosmopoliet, Patrick Langweerden, verhuist op jonge leeftijd met zijn ouders van Amsterdam naar Singapore. Zijn vader denkt daar zijn software bedrijf tot bloei te kunnen brengen. Tevens drijft zijn ouders obsessie voor geschiedenis hen eveneens naar het oude Azi‰. Zijn aantrekkelijke moeder, geschiedkundige, heeft de idealen van de jaren zestig nog niet opzij gezet. Mede vanwege haar vrije opvattingen, ontspint zich een intrige met drama, verraad en spionage. Patrick besluit naar Lissabon te vluchten. Op de bitsstroom van het tweede millennium, start hij daar zijn eigen bedrijfje 'Fly Eagle' met als eerste een grote order van een geheimzinnige generaal Wertham uit Engeland.
Verleden en heden komen ineens samen als hij Cathleen ontmoet, een Amerikaanse vrouw die veel weet van de mythische ‘Quetal’ welke de sleutel vormt tot oude kennis die in de moderne wereld uiterst bruikbaar blijkt te zijn. Opeens gaat het niet alleen meer om het belang van zijn bedrijf, maar staat de hele wereld op het spel.

J. Bruggen (1955), publiceerde eerder gedichten en verhalen. Hij won onder andere de Libris verhalen wedstrijd (1988). In (2003) verscheen zijn eerste roman Omega van atlantis. De Kosmopoliet is zijn tweede roman.
J.Bruggen studeerde aan de RUG onder andere Kunstgeschiedenis. Momenteel werkt en woont hij op Aruba.
Reizen is een belangrijk thema in zijn werk.