Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Sprekende ogen, wringende handen - Gea van Otterdijk

Paperback - 300 blz. - dagboek

Sprekende ogen, wringende handen - Gea van Otterdijk
Euro 23.60 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-94-6129-014-4
Margo is een meisje met het RETT syndroom. Haar moeder hield een tijd lang een dagboek bij. Niet alleen om dit syndroom meer bekendheid te geven, maar ook om te laten zien wat het betekent een dochter met Rett-syndroom in het gezin te hebben.
Sprekende ogen, Wringende handen        

“Liefde is het beste medicijn”

Downsyndroom kennen we allemaal, maar Rett? Dat is veel minder bekend. Het komt ook veel minder vaak voor en vrijwel uitsluitend bij meisjes.

Margo is zo'n meisje. Haar moeder hield een tijd lang een dagboek bij. Niet alleen om dit syndroom meer bekendheid te geven, maar ook om te laten zien wat het betekent een dochter met Rett-syndroom in het gezin te hebben.

Dit dagboek is niet het zoveelste “zielige” verhaal geworden, integendeel. Scherp observerend, realistisch en met gevoel voor humor laat Margo's moeder de lezer delen in haar twijfels, bezorgdheid, angst en liefde voor haar bijzondere dochter. We leven mee met de dagelijkse zorgen in het gezin en met de kleine en grote problemen waar Margo's ouders en haar broertje en zusje mee te maken krijgen. De ene keer om je wild te ergeren, de andere om met wrange humor op terug te kijken. De geschiedenis van de rolstoel, de papierwinkel van et persoonsgebonden budget, de scoliose operatie, de telkens veranderende regels en voorschriften, enzovoort.

Zo is er altijd wel wat, en soms lijkt het of dingen gewoon niet goed kunnen gaan. Maar er zijn ook de vele momenten van plezier en geluk met een prachtige, bijzondere dochter. In het gezin, met haar broertje en zusje, bij vrienden en op school. Ze worden hartverwarmend beschreven.

Een boek dat u nog lang zal bijblijven !