Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Legioen van dappere vrouwen - Rita Daniels

Paperback - 138 blz. - gezondheid algemeen

Legioen van dappere vrouwen - Rita Daniels
Euro 17.55 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-90-7953-816-4
Wie het hoort is altijd geschokt: Eén op de acht vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Rita Daniëls is een van hen. Uit voorzorg besloot zij allebei haar borsten te laten amputeren. Indringend en zeer gedetailleerd beschrijft zij haar ervaringen en haar worsteling om te overleven.
Wie het hoort is altijd geschokt: Eén op de acht vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Rita Daniëls is een van hen. Uit voorzorg besloot zij allebei haar borsten te laten amputeren. Indringend en zeer gedetailleerd beschrijft zij haar ervaringen en haar worsteling om te overleven. We zijn getuige van haar angsten, de pijnlijke behandelingen, de onzekerheid voor en na haar operaties, de omgang met haar eveneens zieke man, haar dochter, behandelaars en lotgenoten.
Rita Daniëls werd ook geconfronteerd met de vooroordelen waarmee vrouwen met borstkanker te maken krijgen. Een passage uit het boek: “Ik bel Coby om te vertellen dat ik weer op de wachtlijst sta en zeg dat het een bevrijding voor me is als het weer achter de rug is. Ze zegt tegen me: 'Ik vind jou geen echte vrouw.' Ik voel me gekwetst omdat ik zo'n uitspraak niet van een lotgenote had verwacht.”
Rita Daniëls droeg haar boek 'Legioen van dappere vrouwen' op aan het steeds groeiende leger vrouwen dat met de ziekte te maken krijgt. Veel lotgenoten, maar ook nabestaanden van slachtoffers van borstkanker, zullen zichzelf passage na passage in het boek herkennen.
   
Cees Koring, journalist/schrijver

www.net-kanker.nl/verhalen/rita-daniels.html