Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Waarom is het noodzakelijk om op 12 sept. te gaan stemmen

Auteur - Binjamin Heyl - Paperback - 224 blz. - politicologie

Waarom is het noodzakelijk om op 12 sept. te gaan stemmen
Euro 19.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-94-6129-096-0
De Nederlandse democratie is geen rechtstreekse democratie, maar een representatieve oftewel een parlementaire democratie, waar de burgers op velerlei wijzen invloed op kunnen uitoefenen.
"De Nederlandse democratie is geen rechtstreekse democratie, maar een representatieve oftewel een parlementaire democratie, waar de burgers op velerlei wijze invloed op kunnen uitoefenen.

Na deze inleiding volgen van alle partijen die momenteel in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn hun verkorte programma’s en de reacties van spindoctors op een schrijven van de auteur aan hen gericht. Bij die reacties worden de e-mailadressen vermeld van de Tweede Kamerleden alsook hun persoonlijke leuzen. Aandacht wordt besteed aan de al begonnen verkiezingsstrijd en in de visie van de auteur twee belangrijke vraagstellingen: Voert Den Haag en ook Brussel een democratisch afbrekende politiek én, vraagt hij zich af, zijn we op weg van een parlementaire democratie naar een gevangenisdemocratie?
Het boekje bevat ernst en humor, maar kan de kiezer aan het denken zetten, wel of niet te gaan stemmen.

De auteur is gepensioneerd en besloot om als leek een boekje te gaan schrijven over de politiek onder de persoonlijke leus: De kiezer heeft altijd gelijk, dus ik ook. De auteur doet vrijwilligerswerk in Amsterdam-Zuidoost en werd in 2010 voorgedragen als beste huurder van het jaar en ontving van woningcorporatie Rochdale de tweede prijs. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost (2012) ontving hij van dit Stadsdeelbestuur de Oorkonde van Verdienste. Wanneer politiek is: een bijdrage leveren aan een klein beetje betere wereld; is vrijwilligerswerk ook aan politiek doen; zijn tweede leus."