Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Santogh - Rajesh Debie

Paperback - 356 blz. - waargebeurd verhaal, discriminatie

Santogh - Rajesh Debie
Euro 28.65 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-90-7775-199-2
"Santogh betekent in het Sanskriet: Incasseringsvermogen om vrede te bewaren! Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over discriminatie met echte feiten, die als bijlage worden vermeld.
Geboren in het binnenland van Suriname op de oerwoudgrens met Brazilië in de Amazone beleeft Rajesh samen met zijn tijger vele avonturen
"Santogh betekent in het Sanskriet: Incasseringsvermogen om vrede te bewaren! Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over discriminatie met echte feiten, die als bijlage worden vermeld.
Geboren in het binnenland van Suriname op de oerwoudgrens met Brazilië in de Amazone beleeft Rajesh samen met zijn tijger vele avonturen. Wanneer hij met zijn familie emigreert naar Nederland voor een betere toekomst, dan verandert er voor Rajesh heel wat, maar hij weet zich goed aan te passen in het boerengehucht Appingedam (Noord-Oost Groningen).
Na een rustige maar wel avontuurlijke jeugdperiode verlaat hij Appingedam en gaat studeren in Den Haag voor vliegtuigtechnicus. Hier belandt hij in het snelle drukke leven van de Randstad en begint de liefde te knagen. Hij gaat op een studentencampus in Hoofddorp wonen waar de dames hem al te graag van zijn maagdelijkheid af willen helpen, maar hij houdt voet bij stuk. Om afleiding te krijgen begint hij een bananenplantage in zijn appartement en kweekt echte bananen.
Bij zijn stagebedrijf Martinair en later ook bij de KLM krijgt hij te maken met echte discriminatie op hoog niveau. Wanneer de school ook mee gaat doen dan neemt Rajesh keiharde maatregelen en sleept ze allemaal voor de rechter. Hij verliest de zaak op een smerige manier (ROC van Amsterdam gaat grof buiten het boekje handelen), maar in het hoger beroep is er dan toch gerechtigheid. In het boek stelt Rajesh grove misstanden aan de kaak. Leest u zelf hoe een kleurling zich staande moet houden en wat voor impact dat heeft op je functioneren en je gezin. Uiteindelijk vindt Rajesh de rust op zijn boerderij in Midwolda."