Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Kus uit Spanje - Marion Hoogwegt

Paperback - 104 blz. - gedichten

Kus uit Spanje - Marion Hoogwegt
Euro 18.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-94-6129-050-2
Over bijzondere gebeurtenissen en ontmoetingen schrijft zij sinds 2006 een column in het magazine HUIS & aanbod. Soms grappig, vaak ontroerend. Haar beste columns zijn nu gebundeld in Kus uit Spanje.

Het warme zuiden van Europa spreekt vele Nederlanders tot de ver­beelding. Menigeen droomt daarom over een emigratie naar Spanje. Terwijl de meeste mensen blijven twijfelen, gooide Marion Hoogwegt drie decennia geleden al het roer om voor een leven tussen de Span­jaarden. Zij weet als geen ander hoe het werkelijk is om als nuchtere noorderling bij een temperamentvol volk te wonen. Over bijzondere gebeurtenissen en ontmoetingen schrijft zij sinds 2006 een column in het magazine HUIS & aanbod. Soms grappig, vaak ontroerend. Haar beste columns zijn nu gebundeld in Kus uit Spanje.

Marion Hoogwegt emigreerde meerdere keren. Al in 1989 verhuisde ze naar het Canarische eiland Gomera. Daar runde ze een hotel en casitas. Zeven jaar later kwam dochter Sara in haar leven. In 2004 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: een emigratie naar de Franse Pyreneeën. Hoewel ze in een eigen kasteel woonde en werkte, vond Marion dat leven allesbehalve een sprookje. Ze verlangde naar warmte en zon. Daarom gooide ze in 2006 opnieuw het roer om en ging ze terug naar Spanje. Ditmaal belandde ze in het levendige zuiden van Andalusië. Na diverse verhuizingen lijkt ze daar haar plek te hebben gevonden. Samen met Sara en haar Spaanse partner Salvador, woont ze nu vlakbij Málaga.