Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Het schip met geld - Jitse Veldman / Eelke Veldman

Paperback - 412 blz. - literaire roman

Het schip met geld - Jitse Veldman / Eelke Veldman
Euro 14.50 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-90-7775-194-7
De roman "Het schip met geld" speelt zich af in een Fries dorp in het begin van de 20e eeuw rond de hoofdpersoon Minne, een leerling van de lagere school.
Als hij zijn moeder geld vraagt om knikkers te kopen zegt zij: "Als het schip met geld komt".
De roman "Het schip met geld" speelt zich af in een Fries dorp in het begin van de 20e eeuw rond de hoofdpersoon Minne, een leerling van de lagere school. Als hij zijn moeder geld vraagt om knikkers te kopen, zegt zij: "Als het schip met geld komt". Dat wordt een groot verlangen, waar elk schip, dat langs komt, op aangekeken wordt. Tal van andere dorpsfiguren worden eveneens uitvoerig beschreven. Zo is daar Molle de Menniste boerenzoon, die het aanlegt met het gereformeerde schippersmeisje Wietske, maar ook de kroegbaas, de veldwachter, de schoolmeester, de notaris, de dominee, de klokkenluidster, de hellingbaas, de vakbondsleider en tal van passanten. Kerkstrijd, schoolstrijd, minnestrijd, socialisme, communisme, anarchisme, atheïsme, dronkenschap en drankbestrijding komen allemaal aan bod.
En dan is daar die geheimzinnige schippersknecht uit Slie-drecht; wat voert die in zijn schild? Er komen tal van passanten door het dorp. Zoals de Duitse circusdirecteur met een compleet circus, de scharensliep met een lekke schuit, de potschipper met zijn potschip, de speelman op zijn hondenkar, de lakei van de barones met het boodschappenmandje en de veearts die op zijn "stoomfiets" door het dorp raast. Er komen kermisgasten voor wie de waarzegster voorspellingen doet met verstrekkende gevolgen. En als dan eindelijk een schip komt, dat wel op een schip met geld lijkt, dan moet er gezocht worden naar de Noorderzon. En dat gebeurde allemaal, allemaal, allemaal…