Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Het Loosterveen - Wilhelm Hemmes

Paperback - 220 blz.- Gronings verhalenbundel

Het Loosterveen - Wilhelm Hemmes
Euro 20.65 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-90-7775-104-6
Sinds een tiental jaren schrijft "Wulm" Hemmes, in Oost Groningen ook bekend als "meester Hemmes" als geboren verteller, korte verhalen en kleine anekdotes voor de plaatselijke krant "De Bellingwedder". In dit boek een verzameling hiervan.
Wilhelm (Wulm) Hemmes werd geboren op 28 mei 1927 in het Loosterveen, het veengebied tussen het Oost-Groningse Vriescheloo en de Duitse grens. Als zoon van een los-vast landarbeider met een eigen dorsmachine, groeide hij op te midden van de heidevelden, de schapen, het turfsteken en de harde realiteit van het moeizame leven van landarbeiders en turfstekers in die periode. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stuurde zijn moeder hem veiligheidshalve naar de Mulo. Na de kweekschool te Winschoten werd hij onderwijzer en basisschooldirecteur in verschillende dorpen in Oost-Groningen.
Hij werd voor zijn verdiensten voor de gemeenschap benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Wilhelm Hemmes is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont in Bellingwolde. Sinds een tiental jaren schrijft "Wulm" Hemmes, in Oost-Groningen ook bekend als "meester Hemmes", als geboren verteller korte verhalen en kleine anekdotes voor de plaatselijke krant "De Bellingwedder". In dit boek een verzameling hiervan. De thema's zijn onveranderlijk gerelateerd aan zijn leven in het Veen, gelardeerd met humor en af en toe in historisch perspectief geplaatst. Zijn warme en optimistische kijk op het leven en zijn voorliefde voor de kleine dingen des levens, bezorgen menig lezer een gevoel van herkenning en af en toe een weemoedig verlangen naar de tijd van toen. Dit boek is een aanrader voor een ieder die even de stress van alledag wil vergeten.