Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Het is cultuur geloof ik - Timke Visser e.a.

Paperback - 184 blz. - religie

Het is cultuur geloof ik - Timke Visser e.a.
Euro 18.05 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-90-7953-883-4
Vrouwenbesnijdenis, boerka's, eerwraak, uithuwelijking, wel of geen handen geven: allemaal onderwerpen waar in Nederland veel maatschappelijke onrust over bestaat. Onderwerpen ook die - omdat ze in verband worden gebracht met moslims - een negatief beeld van de islam geven.
Vrouwenbesnijdenis, boerka's, eerwraak, uithuwelijking, wel of geen handen geven: allemaal onderwerpen waar in Nederland veel maatschappelijke onrust over bestaat. Onderwerpen ook die - omdat ze in verband worden gebracht met moslims - een negatief beeld van de islam geven. Soms is dat terecht, maar soms ook niet omdat een bepaald gebruik of gewoonte van moslims geen religieuze achtergrond heeft maar  een culturele, of het is traditie. Soms is een gebruik of gewoonte zelfs in strijd met de islam, maar zijn moslims daar niet van op de hoogte.
In dit boek wordt over deze en andere thema's meer duidelijkheid gegeven: is het een religieus verschijnsel of is het cultuur? En hoe komt het dat er zoveel misvattingen over de islam bestaan?

Met bijdragen van Najiba Abdellaoui, Marzouk Aulad Abdellah, Jielis van Baalen, Edien Bartels, Lenie Brouwer en Ibrahim Yerden, Anne Dijk, Mohammed Ghaly, Wim Haan, Sjoerd van Koningsveld,
Abdelilah Ljamai, Sajidah Abdus Sattar, Sawitri Soharso, Petra Stienen, en Timke Visser

Het LIVN is het landelijke netwerk van (moslim) vrouwen en islamitische vrouwen-
organisaties die zich inzetten voor emancipatie en participatie van moslimvrouwen in Nederland. Het doel van het LIVN is het uitwisselen van expertise en verspreiden van kennis over onderwerpen die voor de doelgroep relevant zijn.